Stucwerk is geschikt als professionele afwerking van uw muren. Met goed stucwerk op uw muren en plafonds zet u de eerste stap naar een nieuwe inrichting. Er is stucwerk als voorbereiding voor schilderwerk of behang maar er is ook stucwerk dat een afwerking op zich is en en geen verdere bewerking nodig heeft.

U bent natuurlijk de enige die kan besluiten welk stucwerk u wil hebben maar WSBschilders helpt u graag op weg bij het maken van een juiste keuze. Onderstaand voorbeelden van stucwerk dat wij veel uitvoeren:

Sausklaar stucwerk
Sausklaar stucwerk is het glad maken van de muren. Hiervoor wordt pleister gebruikt. Bij een ongelijke ondergrond is er veel pleister nodig; dit heet raapwerk. Bij een dunne laag pleister spreken we van pleisterwerk. De muren zijn dan schilder gereed.

Behangklaar stucwerk
Voor het behangen van gestucte muren wordt er gekozen voor behangklaar stucwerk. Stucwerk hoeft voor behang iets minder glad te zijn.

Spack spuiten
WSBschilders kan onder hoge druk pleister op uw muren spuiten. Omdat het gespoten wordt gebeurt het aanbrengen snel en dat maakt spack spuiten een goedkopere vorm van stucwerk. Spack spuiten gebeurt in twee lagen: een voorbereidingslaag en een structuurlaag.

Plafonds stucen
Plafond worden met gips helemaal vlak gemaakt of afgewerkt met een structuur.

Spachtelputz en andere sierpleisters
Het volledig afwerken van uw muren met stucwerk is ook iets dat WSBschilders voor u kan verzorgen. Steeds meer huiskamers worden afgewerkt met Spachtelputz. Spachtelputz is een sierpleister waarin steenkorreltjes zijn verwerkt. U krijgt zo structuur in uw stucwerk. Spachtelputz is in diverse fijnheden uit te voeren.

Stucwerk in kleur
U kunt de meeste soorten stucwerk door en door gekleurd laten aanbrengen. Er worden dan kleurstoffen door het pleisterwerk gemengd. Als u stucwerk in kleur laat aanbrengen, hoeft u er daarna niks meer aan te doen; uw muur is volledig afgewerkt. Een voordeel van gekleurd stucwerk is dat bij kleine beschadigingen aan het stucwerk dezelfde kleur weer naar voren komt. Een krasje of deukje valt dus veel minder op. Dit in tegenstelling tot geschilderd stucwerk. Daar is alleen de toplaag geschilderd en ziet men dus een witte beschadiging. Zeker bij gezinnen met kleine kinderen kan dit een groot voordeel zijn.

WSBschilders zorgt voor een goede afwerking van uw muur of plafond, zodat het stucwerk goed hecht en jaren meegaat.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.